Kolačići

Na osnovu zakona o elektronskim komunikacijama (Uradni list, št. 109/2012; u nastavku ZEKom-1), koji je počeo vrijediti u početku 2013. godine i koji je postavio nova pravila u vezi korištenja kolačića i sličnih tehnologija za shranjivanje informacija ili dostupa do informacija, shranjenih na računaru ili mobilnim uređajima korisnika, web stranica nudi mogućnost izbora korištenja kolačića.

Šta su kolačići (angl. Cookies)?

Kolačići su male datoteke, koje internetska stranica treba za pravilno djelovanje, najčešće sa namjerom boljeg korisnikovog iskustva na stranici. Kolačić obično posjeduje redoslijed slova i brojeva, koji se instaliraju na korisnikov računar, kada taj posjeti određenu web stranicu. Pri svakoj novoj posjeti web stranica će dobiti podatke o instaliranom kolačiću i prepoznati korisnika.

Pored funkcije unapređenja korisničkog iskustva je njihova svrha različita. Kolačići se mogu upotrebljavati također za analizu ponašanja ili prepoznavanja korisnika, zato razlikujemo različite vrste kolačića.

Kolačići, koje upotrebljavamo na ovoj web stranici, slede ovim direktivama:
Informacijske pooblaščenke RS (PDF)
Međunarodne ekonomske zbornice (PDF)

Vrste kolačića, koje koristimo:

1. Nujno potrebni kolačići
Ovi kolačići omogućavaju uporabo nujno potrebnih komponenti za pravilno djelovanje web stranice. Bez tih kolačića servisi, koje želite koristiti na toj web stranici, ne bi djelovali pravilno (npr. pravilan prikaz web stranice).

2. Iskustveni kolačići
Ovi kolačići skupljaju podatke o tome, kako se korisnici ponašaju na web stranici, s namjerom poboljšanja iskustvene komponente web stranice (npr. koje dijelove web stranice posjećuju najčešće ...). Ta web stranica uporablja brojilo posjeta Statcounter, koji nam omogućuje, da optimiramo djelovanje naše stranice. Web stranica je isto tako prijavljena u Webmaster tools, koji nam koristi za objavu strani u Google imeniku i nas upozorava, dali je sa stranicom sve u redu, i nas obavještava o mogućim napadima na stranici.

3. Treće stranice
Na web stranici nudimo mogućnost, da naš sadržaj dijelite preko različitih socijalnih mreža ili lajkate našu stranicu. Sa dijeljenjem sadržaja ili lajkanjem naše stranice potvrdite kolačiće trećih stranica, za koje ne odgovaramo. Ako budete onemogućili kolačiće, oni će još uvijek biti prisutni na stranici, ali informacije neće biti proslijeđene trećim stranicama. Ovih kolačića ne možemo odstraniti, za njih su odgovorne treće stranice.

Nadzor kolačića

Sami se morate odlučiti, da li ćete dozvoliti instaliranje kolačića na vašem računaru, ali web stranica optimalno djeluje samo, ako su svi kolačići omogućeni. Postavke za kolačiće možete nadzirati i mijenjati pomoću izabranih postavki vašeg web pretraživača. Na službenim stranicama web pretraživača možete naći sve potrebne informacije.

Vidovita Rabija

00386/30336928
rabija.bajrami@gmail.com
Gatanje putem emaila košta 30 EUR za do 5 pitanja sa podpitanjima.

Utisci

Obracam se Vama, jer ste mi puno pomogli, dali ste veliku volju za naprid, snagu, otvorili ste mi oci da gledam zivot s vedrije strane i da nije sve tako crno u zivotu ... svaka Vasa recenica ima neko znacenje i na tome HVALA!

Zahvaljujem vam na vašem uloženom trudu i izradi talismana, moje zdravsteveno stanje se stabiliziralo, pošto sam više pažnje dala svome tijelu. Puno sreće i uspjeha u vašem daljem radu.

Uvažena gospođo Rabija puno vam se zahvljujem na ukazanoj pomoći i savjetima. Zahvaljujući vama moj emotivni život se popravio i sam vam jako zahvalna. Jako ste pozitivna i ostanite takva! Vaši savjeti su zlato!

Rabija, draga, cini mi se da se poznajemo citav zivot. Hvala ti puno na savjetima i vremenu!

poveznice

Vedeževanje
vedezevanje
vedezevalka
vedeževalka
ljubezenski urok
uroki
talisman
vedeževanje tarot

Če potrebujete hitro in ugodno lektoriranje v slovenskem jeziku - diplomskih nalog in drugih besedil, se odločite za pravega ponudnika lektoriranja. Za cene poglejte cenik.

Prisutni

Imamo 20 gostiju i nema članova online