To su: pacov, krava, tigar, zec, zmaj, zmija, konj, majmun,koza, kokoš, pas i svinja. Svaka godina je obilježena kao godina jedne od navedenih životinja, tako da se i kineski horoskop bazira na tome, u godini koje životinje je ko rođen. 

Svakih 12 godina se ponavlja znak, po završetku jednog ciklusa koji traje 12 godina. Godina koze ili ovce, je izvedena od kineske rječi yang koja podrazumijeva i ovcu i kozu.

Po kineskoj astrologiji je koza opisana kao voljena i mirna životinja. Svaka godina koja je označena sa jednom od životnja ima različite predznake, elemente: vatra, zemlja, metal, voda i drvo. 2015. godina je jedna od takvih, koja ima predznak drvenog elementa.

Po kineskim predviđanjima godina koze, odnosno 2015. godina je od velikog značaja za promjene u svjetu, kako na političnim nivoima vlasti, tako na ekonomskom podrčju. Po njihovim predviđanjima u 2015. godini će doći do ekonomoske stabilizacije i velikh promjena na bolje, poslije velike financijske i ekonomske krize, koja je pogodila većinu država svijeta.

Tenzije med Uranom i Plutonom će popustiti, a bile su prisutne od 2012. godine. Odraz popuštanja tenzija med ovim planetima će značiti i kraj za mnogobrojne konflikte koji su u tom periodu nastali i buktali.  Odnosi se na različite vrste konflikta: ratne, politične, ekonomske, ljubavne, prijateljske...

U prvoj polovici 2015. godine će vladati harmonija između Jupitera i Urana, njihov harmoničan odnos će posebno uticati na visoke tehnologije i nova spoznanja o svemiru. Augusta 2015. godine će doći do prelaska Jupitera u zodijakov znak Djevice, što će se odraziti posebno na ekonomsku stabilizaciju u svijetu i brz oporavak od gubitaka, od kojih je ekonomija patila predhodnih godina. 

Teško je prognozirati detaljno šta sve 2015. godina u znaku koze donosi, ali je sigurno da će doći do promjena bez obzira jesmo li spremni na njih ili ne. Doći će do velikih promjena na svim životnim apsketima čovječanstva i treba se pripremiti na njih.

Moj savjet je da se ne bojimo promjena, da odlično koramo naprijed i uzmemo sve što nam univerzum pruža. Iskoristiti sve dobrote koje nam život daje i uživati maksimalno u njima.

Pozitivne vibracije u 2015. godini će se posebno izraziti u ljetnim mjesecima te godine. Na nam je jedino ostalo da strpljivo čekamo promjene, promjene koje kineski kalendar opisuje kao nezaboravne promjene, na bolje.

Vaša Rabija

Vidovita Rabija

00386/30336928
rabija.bajrami@gmail.com
Gatanje putem emaila košta 30 EUR za do 5 pitanja sa podpitanjima.

Utisci

Obracam se Vama, jer ste mi puno pomogli, dali ste veliku volju za naprid, snagu, otvorili ste mi oci da gledam zivot s vedrije strane i da nije sve tako crno u zivotu ... svaka Vasa recenica ima neko znacenje i na tome HVALA!

Zahvaljujem vam na vašem uloženom trudu i izradi talismana, moje zdravsteveno stanje se stabiliziralo, pošto sam više pažnje dala svome tijelu. Puno sreće i uspjeha u vašem daljem radu.

Uvažena gospođo Rabija puno vam se zahvljujem na ukazanoj pomoći i savjetima. Zahvaljujući vama moj emotivni život se popravio i sam vam jako zahvalna. Jako ste pozitivna i ostanite takva! Vaši savjeti su zlato!

Rabija, draga, cini mi se da se poznajemo citav zivot. Hvala ti puno na savjetima i vremenu!

poveznice

Vedeževanje
vedezevanje
vedezevalka
vedeževalka
ljubezenski urok
uroki
talisman
vedeževanje tarot

Če potrebujete hitro in ugodno lektoriranje v slovenskem jeziku - diplomskih nalog in drugih besedil, se odločite za pravega ponudnika lektoriranja. Za cene poglejte cenik.

Prisutni

Imamo 16 gostiju i nema članova online